آیت الله سید طه موسوی هشترودی گفت: با مراجعه به منابع فقهی و کلامی بنیانگذاران فِرَق اسلامی به سهولت می شود دریافت که تکفیر اهل قبله شرایط دشواری دارد و اگر طبق آن مبانی قدم برنداریم، حق تکفیر هیچکدام از فِرَق اسلامی را نخواهیم داشت.
عضو هیئت علمی دانشکده الهیات دانشگاه ارسطو در یونان تأکید کرد: گفتوگوهای محترمانه، مفید و ثمربخش میتوانند به تقویت وحدت میان مسلمانان و جوامع اسلامی منجر شوند.
استاد سطوح عالی حوزه علمیه قم اظهار داشت: امت اسلامی با ادیان و اندیشه و آرای متفاوتی که داشته، در کنار هم با صلح و امنیت زندگی میکردهاند و رشد و همزیستیشان با هم بسیار ارزشمند است. ما میتوانیم از تجربیات تاریخی امت اسلامی نسخههایی را استخراج کرده و برای جامعه امروز تجویز کنیم.
مفتی اعظم سوریه تصریح کرد: مقصود از تقریب مذاهب اسلامی تنها نزدیک شدن شیوخ و رهبران این مذاهب به یکدیگر نیست، بلکه این وحدت و نزدیکی تمامی امت اسلامی را شامل میشود.
معاون اداره کل آموزش و پرورش زاهدان تصریح کرد: علاوه بر عوامل بیرونی که جهان اسلام مورد هجمه فکری، فرهنگی، اقتصادی، سیاسی و نظامی استعمارگران قرار میگیرد، آسیب دیگری که بر وحدت اسلامی اثر منفی میگذارد، ناآگاهی و کج فهمی در میان مسلمانان است.
دبیرکل مجمع جهانی تقریب مذاهب اسلامی با تاکید بر لزوم مقاومت در برابر استکبار جهانی با ایجاد نظامهای قوی گفت: ما باید در برابر هژمونی آمریکای جهانخوار قوی باشیم و با تشکیل جبهه مردمی مقاوم در برابر زیاده خواهیهای دشمنان اسلام ایستادگی کنیم.
دبیرکل شبکه مجازی دانشگاه های مجازی جهان اسلام تصریح کرد: یکی از مهم ترین مؤلفه های تمدن نوین اسلامی، بحث توحید است. در طول تاریخ اگر امت و یا سرزمینی از بین رفته، دلیل آن تفرقه و تنازع بین اقوام مختلف بوده است.تفرقه باعث از بین رفتن قدرت ملت ها می شود.
امام جماعت مسجد توحید آرژانتین اظهار داشت: تصویر تقلبی که از اسلام در دنیا به نمایش گذاشته شده است ناشی از اقدامات دشمنان خارجی و داخلی بوده است و میبینیم که منافقین نیز برای انجام هر جنایتی از متعصبین بهره برده و استفاده میکنند تا چهره اسلام را نابود کنند همانند داعش و القاعده و ... بنابراین تنها راه مبارزه با این دشمنان وحدت است.
علامه کاظمی وزير سابق امور مذهبی دولت پاكستان تصریح کرد: اگر مسلمانان امروز متحد شوند و جهانیان بدانند که مسلمانان یکی هستند هیچ کس نمی تواند آنها را به اختلاف بیندازد و بر آنها حکومت کند، بنابراین وظیفه هر مسلمانی است که وحدت را ترویج دهد.
شیخ فاضل سلیم تصریح کرد: جوامع امروز به فراگیر شدن صلح و دوستی نیاز دارند، تحقق این مهم حتی میتواند به توسعه اقتصادی و عدالت سیاسی بینجامد و ثبات در داخل و آرامش در روابط خارجی را به ارمغان میآورد. بنابراین صلح و دوستی عنصر اصلی در دین اسلام است.
استاد حوزه علمیه قم تصریح کرد: اگر ما آموزههای دینی را در مقاطع مختلف زندگی و در ساحتهای حیات خودمان به جریان بیندازیم و حول محور وحدت بخش اسلام، جمع شویم مسلما گرفتاریها از جوامع بشری رخت بر می بندد.
حجت الاسلام نقدی، مدیر مسئول نشریه ترجمان وحی اظهار داشت: قرآن کریم بهترین ریسمانی است که میتوانیم به آن متوسل شویم تا اختلافات بین مذاهب اسلامی از بین برود چرا که این کتاب الهی برای همه مشکلات بشریت پاسخگو است، بنابراین لازم است برای ارتقاء وحدت و رسیدن به امت واحده اسلامی از آن پیروی کنیم.
دکتر فاطمه علمداری خاطرنشان کرد: مسلمانان باید با خودشناسی و درک صحیح از اینکه چه ماموریتی در دنیا دارند، نسبت به شرایط و رخدادهای زمان به معرفت عمیق دینی دست پیدا کنند.
مدیر حوزه علمیه خواهران ارومیه تاکید کرد: همدلی و همیاری رکن اساسی جوامع اسلامی است چرا که مسلمانان باید در همراهی با یکدیگر ید واحده باشند و در مقابل توطئه های جهان غرب و استکبار جهانی و صهیونیسم بین الملل بایستند.